Mat mat och mera mat, MUMMS!

FRUKOST (dagens viktigaste måltiiiid):
Vi äter gröt varje morgon, antingen risgröt eller havregrynsgröt. Smakar inte ens i närheten så äckligt som havregrynsgröt gör hemma, den här är sjukligt god och två skopor åker lätt ner i magen tillsammans med ett ägg och några stekta/rostade mackor. MUMMS!

LUNCH:
Okej, lunchen är, precis som frullen, inte så varierande. Vi äter antingen nudlar eller frukt. Men jag klagar verkligen inte, som ni ser på bilderna så är det sjukt mycket as mega goda frukter.. ibland får vi rostade jordnötter till det också. Och nudlarna har alltid ett ägg iblandat och ofta är det lök+andra grönsaker i också. Och när man har malaria så är det asbra med varma koppen. MUMMS!

MIDDAG:
1: Banku och stew (med fisk eller köttbulle i sig), min favorit mat här i ghana hittills. Äts med händerna, sjukt varmt men min hand har börjat vänja sig. 
2. Risboll, jordnötsoppa och fisk. Okej, det här äts också med händerna, är jätte gott men liiiite läskigt. för man äter både skinet+benen i fisken. Skumt i början men nu har jag inga problem med det, benen smular sönder i handen så.
3. Fried ris och stew med köttbulle, gööörgöööött!
4. Ris och stew med grönsaker och fisk, även det här är gott!
5+6. Jam, kokt/friterad.. med stew. Varje stew smakar tomat, det är liksom grunden.
7. Redred, alla ghanianers favorit, Johannas marddröm. Nej men jag gillade det här i början, men nu kan jag tyvärr inte ens äta en sked med detta.. min kropp bara tvär säger nej å jag mår illa av lukten. Det är iallafall bönor, kasawa (typ lite som ströbröd, gör det lite mer matigt), red oil och plantain (matbanan). 
8. Ris, stew och ägg.
 
 

Okej, så som ni märker kommer jag då inte gå ner i vikt under min vistelse här i Ghana.. jag var lite orolig innan jag åkte att jag inte skulle gilla maten, men min värdmamma Juliette gör super god mat. Och mycket mat. Rullar från bordet till sängen efter varje måltid, haha måste börja springa eller något ;) PUSS

Kommentarer
Postat av: Mammis

Det såg lite skumt ut vissa rätter, men det är ju spännande att prova nya rätter.

2013-12-14 @ 09:55:21
Postat av: Annika

Hej! Spännande att se all mat.
Hur fungerar det där du bor om man skulle vara allergisk mot t.ex. nötter? Har de överseende med sånt och anpassar maten eller skulle det vara en risk att åka dit med tanke på det? Skulle va jättesnällt om du såg och kunde svara på denna kommentar! :)

Förövrigt spännande att följa din blogg!

Svar: Hejsan! Just min värdmamma är jätte snäll när det gäller sånt där, hade en tjej här som hade gluten, så när det var något med gluten så lagade värdmamman annan mat till henne. Och säger vi att vi inte tycker om något så slipper vi det osv.. jag antar att det är olika beroende på vem man hamnar hos.. men dom flesta är ju jätte snälla och dom får ju betalt för att laga maten åt oss.. och då ska den väl anpassas lite till oss med antar jag :)
ska du åka iväg som volontär? :)
Johanna Olson

2014-02-22 @ 22:51:11
Postat av: Annika

Åh tack för svaret! Verkar ju väldigt bra om de kan anpassa sig så bra, får hoppas att fler är som din familj!

Nej ingenting bestämt än men jag skulle gärna vilja åka just till något barnhem, gärna i ghana, men vi får se när det blir av i sådana fall! Mycket tankar om allergierna får mig att tveka då det är svårt att veta hur det är i andra kulturer med just matallergier.

Svar: Jag tror att om du pratar med volontärresor (om du bokar resan via dom) och säger till att du är allergisk och så så kan dom prata med Tina (hon som placerar ut volontärer här i Ghana) och då kan hon placera dig i en familj som förstår att du är allergisk osv, som fattar att du inte kan äta viss mat och så :)
Johanna Olson

2014-02-23 @ 21:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0